MoneyHero推介:深度旅遊之選Goexpo

MoneyHero

MoneyHero

最後更新於 27 May, 2015

post_goexpo_blog

MoneyHero團隊入面,有好多旅遊狂熱份子,大家走遍大江南北,由跟團到自由行,都感受到兩者各有優勢。跟團自然一勞永逸,有人幫你安排哂行程,但缺點就係行程往往走馬看花,不能深入了解一個地方的風土人情;自由行當然自由得多,你鍾意花幾多時間係一個景點都無問題,但你都要花好多精神去做資料搜集,又要安排酒店交通,有時都真係幾累。有時我地都會諗,會唔會有方法可以集合哂兩者之長呢?最近我地就搵到一個經營深度旅遊嘅公司,一睇就知道,滿足到我地需求嘅,就係佢喇!

依間旅行社叫做Goexpo博覽行,有別於一般旅行社趕鴨仔、到此一遊嘅做法,佢地嘅方針就係要旅客深入感受旅行樂趣,係每一個景點都會提供充足嘅遊覽同攝影時間。而更加吸引嘅係,佢地會安排團友與當地民族直接見面,等大家可以了解到當地人民最貼近生活嘅一面!呢點除非你做足功課,係當地又有人脈,否則就算自由行,都好難有咁深入嘅了解囉。

我地嘅旅遊狂熱份子一睇佢地嘅行程,就知佢地識野。例如佢地嘅馬達加斯加生態攝影團,就會去到Analamazaotra國家公園,睇到世上最大嘅狐猴群(乜野係狐猴?佢地係馬達加斯加獨有嘅動物,即係在《荒失失奇兵》入面唱I wanna move it move it班小動物囉);又有穿越西伯利亞大鐵路嘅15天深度之旅,穿越蒙古及俄羅斯,感受大自然嘅雄偉;再唔係,佢地嘅新疆之旅,今次會有徐雄老師隨團,教你點樣拍下當地嘅奇特風情,我地MoneyHero嘅旅遊攝影達人,已經準備成為佢地嘅團友喇!

大家可以上佢地嘅網站,睇下佢地嘅行程及攝影作品

係喇!你係唔係見到佢地網站旁邊有你熟悉嘅MoneyHero身影呢?咁好嘅網站,我地MoneyHero緊係拿拿聲同佢地合作啦,你係Goexpo網站睇完行程,一按我地嘅旅遊保險,就可以享用到我地提供嘅特別旅遊保險折扣喇。仲唔快啲去選定行程,買定保險,同埋向公司請定假,享受一次又有保障又有深度嘅旅行體驗?

——

即上MoneyHero.com.hk,瀏覽更多金融產品有關資料!想知多啲慳錢貼士同理財建議,就要緊貼MoneyHero facebook page啦!